Rektor Ms. Jenny Hultsberg leder Nordic International School Kalmar mot höga mål

news

2024-05-14, 12:00

Efter att ha tillträtt som rektor för Nordic International School Kalmar för ett par månader sedan, har Ms. Jenny Hultsberg snabbt satt sin prägel på skolan och dess vision. Med en gedigen bakgrund som både lärare och rektor har hon en tydlig vision för skolans framtid.

Ms. Jenny Hultsberg är utbildad lärare i svenska och historia för årskurs 4-9 samt gymnasielärare vid Malmö Högskola. Hon har även genomfört rektorsprogrammet vid Umeå universitet och tog sin examen år 2022. Ms. Hultsberg har tidigare arbetat som rektor för förskolor i Torsås kommun samt i Malmö och Lund.

Det var Nordics tydliga koncept samt skolans internationella prägel som lockade henne till tjänsten. Skolan erbjuder en unik miljö med flerspråkiga lärare och elever, vilket skapar en dynamisk och inkluderande lärmiljö.

“Min vision för Nordic Kalmar är att vi ska bli den mest rekommenderade skolan av både elever och vårdnadshavare i hela Kalmar kommun,” förklarar Ms. Hultsberg. “Jag tror på tydlighet i arbetssätt och högt ställda förväntningar, samtidigt som vi värdesätter sammanhållning och arbetsglädje. Det är tydligt att vi har en stabil grund här på skolan, med högt motiverad personal som strävar efter att ge varje elev en högkvalitativ utbildning.”

Under sina första månader på Nordic International School Kalmar har Ms. Hultsberg märkt av elevernas höga sociala kompetens och målmedvetenhet. “Eleverna tycker om sin skola,” tillägger hon, “och jag ser fram emot att fortsätta utveckla skolan tillsammans med vår fantastiska personal och engagerade elever.”

Med Ms. Jenny Hultsberg vid rodret ser framtiden ljus ut för Nordic International School Kalmar.

Presskontakt

Carl-Ola Petersson

Relaterat material