Klart med start för Nordic International School Kalmar till hösten 2020

pressrelease

2020-02-24, 08:00

Intresset har varit stort inför den planerade starten av Nordic International School i Kalmar och det är därmed klart att skolan startar och inleder antagningen inför hösten 2020. Kalmar får därmed en ny grundskola med internationell profil och fokus på forskningsbaserad undervisning och ordning och reda.

– Vi har sedan vi fick tillståndet av Skolinspektionen att starta skolan upplevt att det finns en stor efterfrågan efter en skola med vårt fokus i Kalmar och vi är därför är väldigt glada över att idag meddela att vi startar skolan redan till hösten, säger Ms Katharina Sjögren-Edström, VD på Nordic International School.

Skolan höll i början av februari ett första informationsmöte i skolans blivande lokaler på Nisbethska huset på Linnégatan, med närmare 250 intresserade besökare. Skolan har i dagsläget 220 elever i köerna till de kommande åren och startar till hösten med minst en klass per årskurs i årskurserna 4-7. Fullt utbyggd kommer skolan erbjuda årskurserna 4-9.

Nordic International School driver svenska grundskolor med internationell profil och särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska samt med ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar även skoluniform för elever och klädkod för personal. Företaget startade sin första skola i Norrköping hösten 2017 och finns idag även i Karlstad och Trollhättan.

Antagningsprocessen inleds under v.9 och skolan kommer då att börja skicka ut antagningserbjudanden till vårdnadshavare som via skolans hemsida ställt sina barn i skolans kö inför hösten 2020. Samtidigt inleder skolan nu sitt arbete med att renovera skolans lokaler inför skolstarten.

Nordic International School kommer bjuda in till ett ytterligare informationsmöte under våren. Mer information publiceras löpande på skolans hemsida samt i sociala medier.

Frågor om antagningen?
Malin Calén, Ansvarig för elevantagningen i Kalmar
kalmar@nordicinternational.se, 010-205 17 10