Nordic International School etablerar skola i Kalmar

pressrelease

2020-01-16, 08:00

Hösten 2020 kan Kalmar få en ny grundskola. Det är friskolekoncernen Nordic International School som fått tillstånd av Skolinspektionen att etablera en grundskola i Kalmar. Skolan är tänkt att vara belägen i Nisbethska huset på Linnégatan i centrala Kalmar och kommer erbjuda årskurserna 4–9.

– Vi är väldigt glada över att ha fått tillstånd att etablera oss i Kalmar och Nisbethska huset kommer passa perfekt för vår verksamhet. Vi hoppas att vi, genom vår internationella profil och vårt tydliga kunskapsfokus, kommer kunna erbjuda något som saknats i Kalmar, säger Katharina Sjögren-Edström, VD för Nordic International School.

Nordic International School driver svenska grundskolor med internationell profil. Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare från olika delar av världen.

Nordic International School driver sedan tidigare skolor i Karlstad, Norrköping och Trollhättan. Nu står alltså Kalmar på tur.

– Kalmar har en positiv demografisk utveckling och det saknas en skola med en internationell profil, vi anser därmed att det finns utrymme för en skola med vårt fokus, säger Katharina Sjögren-Edström.

Den 11 februari kl. 17:30 har skolan ett informationsmöte i Nisbethska huset på Linnégatan som alla intresserade vårdnadshavare är välkomna att anmäla sig till. Anmälan görs per e-post till info@nordicinternational.se.

Redan nu är det möjligt att ställa sig i kö till skolan genom att fylla i ett formulär på skolans hemsida. Klicka här för att komma till köanmälan.