Sara Kuseta tillträder som rektor på nystartade Nordic International School Kalmar

pressrelease

2020-04-07, 10:00

Nu står det klart vem som tillträder tjänsten som rektor på Nordic International School i Kalmar.

Sara Kuseta kommer senast från Thorengruppen där hon arbetat som rektor på en grundskola i Älmhult. Hon har arbetat inom skolväsendet i sammanlagt 13 år, både som förskollärare, grundskollärare och rektor. Nu tar hon sig snart an uppgiften att starta upp grundskolan Nordic International School och inleder sitt arbete med att rekrytera personal till skolan.

– Jag ser fram emot att vara med och etablera och utveckla skolan tillsammans med blivande personal, elever och vårdnadshavare, säger Sara Kuseta.

Nordic International School driver svenska grundskolor med internationell profil och särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska samt med ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar även skoluniform för elever och klädkod för personal. Företaget startade sin första skola i Norrköping hösten 2017 och finns idag även i Karlstad och Trollhättan. Hittills är drygt 140 elever antagna till skolan i Kalmar som i augusti startar och flyttar in i Nisbethska huset på Linnégatan 5.